Sposób otrzymywania preparatu zawierającego glikozaminoglikany i żelatynę
| Nazwa wydziału |
Wydział Nauk o Żywności |
| Tytuł pracy |
Sposób otrzymywania preparatu zawierającego glikozaminoglikany i żelatynę |
| Autorzy |
prof. dr hab. Wiesław Kopeć, dr Anna Pudło, Dorota Chorążyk, Teresa Skiba, Remigiusz Zapolski |
| Rok zakończenia |
2017 |
| Słowa kluczowe |
|
| Wyniki badań |
Przedmiotem wynalazku jest sposób otrzymywania bioaktywnego preparatu zawierającego glikozaminoglikany i żelatynę z tkanki chrzęstnej drobiu.Wynalazek może znaleźć zastosowanie do wytwarzania składników suplementów diety, wspomagających funkcjonowanie układu kostno-stawowego ludzi i zwierząt |
| Wnioski dla praktyki |
PL.227382, Numer zgłoszenia P.406889, data zgłoszenia 20.01.2014 |
| Obszary zastosowań wyników badań |
farmaceutyka, żywność |
| Całość pracy lub jej część została zgłoszona do ochrony patentowej |
Tak |
Widok do druku
Zadaj pytanie