Sposób otrzymywania preparatu zawierającego glikozaminoglikany i żelatynę
Nazwa wydziału |
Wydział Nauk o Żywności |
Tytuł pracy |
Sposób otrzymywania preparatu zawierającego glikozaminoglikany i żelatynę |
Autorzy |
prof. dr hab. Wiesław Kopeć, dr Anna Pudło, Dorota Chorążyk, Teresa Skiba, Remigiusz Zapolski |
Rok zakończenia |
2017 |
Słowa kluczowe |
|
Wyniki badań |
Przedmiotem wynalazku jest sposób otrzymywania bioaktywnego preparatu zawierającego glikozaminoglikany i żelatynę z tkanki chrzęstnej drobiu.Wynalazek może znaleźć zastosowanie do wytwarzania składników suplementów diety, wspomagających funkcjonowanie układu kostno-stawowego ludzi i zwierząt |
Wnioski dla praktyki |
PL.227382, Numer zgłoszenia P.406889, data zgłoszenia 20.01.2014 |
Obszary zastosowań wyników badań |
farmaceutyka, żywność |
Całość pracy lub jej część została zgłoszona do ochrony patentowej |
Tak |
Widok do druku
Zadaj pytanie