Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławie

Laboratorium oceny jakości jaj

Nazwa:
Laboratorium oceny jakości jaj
Adres:

Zakład Hodowli Drobiu

ul. Chełmońskiego 38 D

51-630 Wrocław


Osoba do kontaktu:

dr inż. Anna Jerysz tel.

+48 71 320 5800, e-mail: anna.jerysz@up.wroc.pl


Zakres działalności / oferta:
  1. Ocena cech fizycznych i świeżości jaj (pomiar komory powietrznej, ocena organoleptyczna, pomiary pH białka i żółtka; barwa, odczyn, wysokość, szerokość, jednostki Haugha)
  2. Ocena stanu skorupy: czystość, barwa, struktura, pomiar grubości, wytrzymałości, wady (popękanie, nierównomierne odłożenie wapnia)

Słowa kluczowe:
problem rozrodu ptaków, morfologii i właściwości funkcjonalnych jaj, inkubacja jaj
Dziedzina techniki:

Adresaci oferty:

Opis oferty:
  1. Ocena cech fizycznych i świeżości jaj (pomiar komory powietrznej, ocena organoleptyczna, pomiary pH białka i żółtka; barwa, odczyn, wysokość, szerokość, jednostki Haugha)
  2. Ocena stanu skorupy: czystość, barwa, struktura, pomiar grubości, wytrzymałości, wady (popękanie, nierównomierne odłożenie wapnia)

Personel:

Akredytacja:

Wydawanie zaświadczeń i certyfikatów:

Z naszych usług korzystali:

Aparatura i urządzenia badawcze

Nazwa:

Model:

Osoba do kontaktu:

Przeznaczenie:

Słowa kluczowe:

Dziedzina techniki:

Adresaci oferty:

Opis oferty:
owoskopy (różne typy); waga elektroniczna Radwag WPS 2100/C/2; wodoszczelny pH metr CP-411 z mikroelektrodą; mikrometr elektroniczny ze statywem MW 200-01DDL Wilson Wolpert; miernik wytrzymałości skorupy -Sanovo Technology; miernik grubości skorupy pozwalający na pomiar bez konieczności rozbicia skorupy - Sanovo Technology; mikroprocesor (QCM) do oceny jakości jaj firmy TSS raz z przyrządem do pomiaru wysokości białka (QCH) oraz laboratoryjny stół do analizy treści jaj (QCAL).
Zdjęcia:
Zdjęcia
Brak zdjęć
Z jakich środków została zakupiona aparatura: