Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławie

Laboratorium Zakładu Technologii Owoców i Warzyw

Nazwa:
Laboratorium Zakładu Technologii Owoców i Warzyw
Adres:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

ul. Chełmońskiego 37/41

51-630 Wrocław 


Osoba do kontaktu:

Prof. dr hab. Jan Oszmiański

tel.fax +48 71 320 7707, e-mail: jan.oszmianski@up.wroc.pl


Zakres działalności / oferta:

Analiza składu i zawartości związków fenolowych w surowcach i produktach pochodzenia roślinnego


Słowa kluczowe:
Związki fenolowe, aktywność przeciwutleniająca, ocena barwy
Dziedzina techniki:
żywność
Adresaci oferty:
Przemysł spożywczy
Opis oferty:
  1. identyfikacja związków polifenolowych i karotenoidowych występujących w surowcach roślinnych.
  2. analizy składu surowców roślinnych,
  3. oznaczenia barwy

Personel:

Akredytacja:

Wydawanie zaświadczeń i certyfikatów:

Z naszych usług korzystali:

Aparatura i urządzenia badawcze

Chromatograf cieczowy ze spektrometrem mas UPLC –PDA- MS/MS G2 Q-Tof (WATERS)

Nazwa:
Chromatograf cieczowy ze spektrometrem mas UPLC –PDA- MS/MS G2 Q-Tof (WATERS)
Model:

G2 Q-Tof (WATERS)


Osoba do kontaktu:

Prof. dr hab. Jan Oszmiański

tel.fax +48 71 320 7707, e-mail jan.oszmianski@up.wroc.pl 


Przeznaczenie:

Identyfikacja związków


Słowa kluczowe:
Identyfikacja związków fenolowych
Dziedzina techniki:
żywność
Adresaci oferty:

Przemysł spożywczy, instytucje naukowe


Opis oferty:

identyfikację związków polifenolowych występujących w materiałach pochodzenia roślinnego


Zdjęcia:
Zdjęcia
Brak zdjęć
Z jakich środków została zakupiona aparatura:
Środki Uniwersytetu Przyrodniczego + współfinansowanie z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego

Chromatograf cieczowy HPLC

Nazwa:
Chromatograf cieczowy HPLC
Model:
1. UPLC WATERS Acquity 2.HPLC MERCK HITACHI LaChrom 3.HPLC WATERS 4.HPLC DIONEX Ultimate 3000
Osoba do kontaktu:
Prof. dr hab. Jan Oszmiański tel.fax +48 71 320 7707, e-mail: jan.oszmianski@up.wroc.pl
Przeznaczenie:
Identyfikacja związków
Słowa kluczowe:
Identyfikacja związków fenolowych
Dziedzina techniki:
żywność
Adresaci oferty:
Przemysł spożywczy, instytucje naukowe
Opis oferty:
identyfikację związków polifenolowych występujących w materiałach pochodzenia roślinnego
Zdjęcia:
Zdjęcia
Brak zdjęć
Z jakich środków została zakupiona aparatura:
1. Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego 2. Środki Zakładu Technologii Owoców i Warzyw 3. Fundacja Nauki Polskiej 4. Środki Zakładu Technologii Owoców i Warzyw

Aparat do pomiaru barwy

Nazwa:
Aparat do pomiaru barwy
Model:
ColorQuest XE (HunterLab)
Osoba do kontaktu:
Prof. dr hab. Jan Oszmiański jan.oszmianski@up.wroc.pl tel.fax 71-320-7707
Przeznaczenie:
Identyfikacja związków
Słowa kluczowe:
barwa
Dziedzina techniki:
żywność
Adresaci oferty:
Przemysł spożywczy, instytucje naukowe
Opis oferty:
Pomiar barwy w materiałach pochodzenia roślinnego
Zdjęcia:
Zdjęcia
Brak zdjęć
Z jakich środków została zakupiona aparatura:
Środki Zakładu Technologii Owoców i Warzyw

spektrofotometr

Nazwa:
spektrofotometr
Model:
1, spektrofluorymetr SHIMADZU RF-5301 PC 2, spektrofotometr SHIMADZU 1800 3. spektrofotometr SHIMADZU 2401 PC 4. spektrofotometr AGILENT 8453
Osoba do kontaktu:

Przeznaczenie:
Analizy spektrofotometryczne
Słowa kluczowe:
Aktywność przeciwutleniająca
Dziedzina techniki:
żywność
Adresaci oferty:
Przemysł spożywczy, instytucje naukowe
Opis oferty:
Pomiar aktywności przeciwutleniającej w materiałach pochodzenia roślinnego
Zdjęcia:
Zdjęcia
Brak zdjęć
Z jakich środków została zakupiona aparatura:
1. Projekt badawczy własny 2. Środki Zakładu Technologii Owoców i Warzyw 3.projekt badawczy własny 4. Środki Zakładu Technologii Owoców i Warzyw