BAZA LABORATORIÓW I APARATURY UNIWERSYTETU PRZYRODNICZEGO WE WROCŁAWIU


wstecz

Sposób otrzymywania kwasu cytrynowego

Nazwa wydziału Wydział Nauk o Żywności
Tytuł pracy Sposób otrzymywania kwasu cytrynowego
Autorzy dr Adam Dobrowolski, dr hab. Aleksandra Mirończuk
Rok zakończenia 2018
Słowa kluczowe
Wyniki badań Przedmiotem wynalazku jest sposób otrzymywania kwasu cytrynowego. Wynalazek dotyczy prowadzenia procesu biosyntezy kwasu cytrynowego przez drożdże Yarrowia lipolytica z nadekspresją kinazy glicerolu, dehydrogenazy glicerolu lub tych obu genów, w pożywkach zawierających w swoim składzie glicerol, w bardzo niskim pH.
Wnioski dla praktyki PL. 231760, numer zgłoszenia P.416994, data zgłoszenia 26.04.2016
Obszary zastosowań wyników badań biotechnologia
Całość pracy lub jej część została zgłoszona do ochrony patentowej Tak

Widok do druku

Zadaj pytanie





łącznie odwiedzin: 5713 w tym dzisiaj: 97 aktualnie on-line: 1 stronę utworzono w ciągu: 0.145 sek