BAZA LABORATORIÓW I APARATURY UNIWERSYTETU PRZYRODNICZEGO WE WROCŁAWIU


wstecz

Zastosowanie preparatu fosfolipidowego z żółtka jaja

Nazwa wydziału Wydział Nauk o Żywności
Tytuł pracy Zastosowanie preparatu fosfolipidowego z żółtka jaja
Autorzy dr Łukasz Bobak, prof. dr hab. Tadeusz Trziszka, Helena Martynowicz, Dorian Nowacki, Andrzej Szuba, Anna Wojakowska
Rok zakończenia 2017
Słowa kluczowe
Wyniki badań Wynalazek dotyczy zastosowania preparatu fosfolipidowego z żółtka jaja, zwłaszcza kurzego - super lecytyny, jako składnika leku albo jako substancji czynnej do wytwarzania leków do leczenia reakcji na ciężki stres oraz zaburzeń adaptacyjnych. Wynalazek dotyczy również zastosowania super lecytyny jako suplementu diety, dodatku żywieniowego lub jako składnika preparatów złożonych do stosowania w profilaktyce i uzupełnieniu standardowej terapii leczenia tych chorób.
Wnioski dla praktyki PL227503, numer zgłoszenia P.403636, data zgłoszenia 22.04.2013
Obszary zastosowań wyników badań biotechnologia, farmaceutyka, żywność
Całość pracy lub jej część została zgłoszona do ochrony patentowej Tak

Widok do druku

Zadaj pytanie





łącznie odwiedzin: 4981 w tym dzisiaj: 48 aktualnie on-line: 2 stronę utworzono w ciągu: 0.417 sek