Zastosowanie preparatu fosfolipidowego z żółtka jaja
Nazwa wydziału |
Wydział Nauk o Żywności |
Tytuł pracy |
Zastosowanie preparatu fosfolipidowego z żółtka jaja |
Autorzy |
dr Łukasz Bobak, prof. dr hab. Tadeusz Trziszka, Helena Martynowicz, Dorian Nowacki, Andrzej Szuba, Anna Wojakowska |
Rok zakończenia |
2017 |
Słowa kluczowe |
|
Wyniki badań |
Wynalazek dotyczy zastosowania preparatu fosfolipidowego z żółtka jaja, zwłaszcza kurzego - super lecytyny, jako składnika leku albo jako substancji czynnej do wytwarzania leków do leczenia reakcji na ciężki stres oraz zaburzeń adaptacyjnych. Wynalazek dotyczy również zastosowania super lecytyny jako suplementu diety, dodatku żywieniowego lub jako składnika preparatów złożonych do stosowania w profilaktyce i uzupełnieniu standardowej terapii leczenia tych chorób. |
Wnioski dla praktyki |
PL227503,
numer zgłoszenia P.403636, data zgłoszenia 22.04.2013 |
Obszary zastosowań wyników badań |
biotechnologia, farmaceutyka, żywność |
Całość pracy lub jej część została zgłoszona do ochrony patentowej |
Tak |
Widok do druku
Zadaj pytanie