BAZA LABORATORIÓW I APARATURY UNIWERSYTETU PRZYRODNICZEGO WE WROCŁAWIU


wstecz

2'-O-β-D-glukopiranozylo-1'',2'',α, β-tetrahydroksantohumol C i sposób jego otrzymywania

Nazwa wydziału Wydział Nauk o Żywności
Tytuł pracy 2'-O-β-D-glukopiranozylo-1'',2'',α, β-tetrahydroksantohumol C i sposób jego otrzymywania
Autorzy prof. dr hab. Ewa Huszcza, dr Jarosław Popłoński, dr Sandra Agnieszka Sordon, Monika Siepka
Rok zakończenia 2016
Słowa kluczowe
Wyniki badań Przedmiotem wynalazku jest 2’-O--D-glukopiranozylo-1”,2”,,-tetrahydroksantohumol C,o wzorze 2, przedstawionym na rysunku oraz sposób jego otrzymywania. Nazwa tego nowego związ-ku wg IUPAC to 1-(5-O--D-glukopiranozylo-7-metoksy-2,2-dimetylochroman-6-yl)-3-(4-hydroksyf-enylo)-propan-1-on.Związek ten jest biologicznie czynny, o właściwościach antyproliferacyjnych. Może mieć zastosowanie w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym
Wnioski dla praktyki PL226315, numer zgłoszenia P.409617, data zgłoszenia 29.09.2014
Obszary zastosowań wyników badań farmaceutyka, żywność
Całość pracy lub jej część została zgłoszona do ochrony patentowej Tak

Widok do druku

Zadaj pytanie





łącznie odwiedzin: 5657 w tym dzisiaj: 41 aktualnie on-line: 4 stronę utworzono w ciągu: 0.531 sek