BAZA LABORATORIÓW I APARATURY UNIWERSYTETU PRZYRODNICZEGO WE WROCŁAWIU


wstecz

Suszenie białka ziemniaczanego na paszę w złożu fontannowym

Nazwa wydziału Wydział Przyrodniczo-Technologiczny
Tytuł pracy Suszenie białka ziemniaczanego na paszę w złożu fontannowym
Autorzy prof. dr hab. inż. Stanisław Peroń, dr hab. inż. Anna Pęksa, mgr inż. Wojciech Rybikowski
Rok zakończenia 2000
Słowa kluczowe złoże, ziemniaczane, białko, p-t, fontannowe, suszenie
Wyniki badań Określono dynamikę zmian wysokości warstwy białka w trakcie suszenia wynikająca ze skurczu suszarniczego, oraz ścierania się cząstek surowca. Otrzymany susz białka był dobrej jakości.
Wnioski dla praktyki Doświadczenie sugeruje, że suszenie w złożu fontannowym białka ziemniaczanego może być oszczędniejsze w porównaniu z dotychczasowym suszeniem pneumatycznym.
Obszary zastosowań wyników badań rolnictwo i leśnictwo, żywność
Całość pracy lub jej część została zgłoszona do ochrony patentowej Nie

Widok do druku

Zadaj pytanie





łącznie odwiedzin: 4063 w tym dzisiaj: 154 aktualnie on-line: 3 stronę utworzono w ciągu: 0.475 sek