BAZA LABORATORIÓW I APARATURY UNIWERSYTETU PRZYRODNICZEGO WE WROCŁAWIU


wstecz

Wpływ konkurencji między jęczmieniem, owsem i pszenżytem w mieszankach uprawianych w zróżnicowanej ilości wysiewu na plon białka

Nazwa wydziału Wydział Przyrodniczo-Technologiczny
Tytuł pracy Wpływ konkurencji między jęczmieniem, owsem i pszenżytem w mieszankach uprawianych w zróżnicowanej ilości wysiewu na plon białka
Autorzy dr hab. inż. Piotr Sobkowicz
Rok zakończenia 2001
Słowa kluczowe pszenżyto, p-t, jęczmień, owies
Wyniki badań Największy plon białka uzyskano z roślin pszenżyta uprawianego w siewie czystym, jego mieszanki z jęczmieniem oraz z mieszanki 3-gatunkowej: jęczmienia, pszenżyta i owsa.
Wnioski dla praktyki Zastosowane ilości wysiewu nie wpłynęły na zróżnicowanie plonu białka, co oznacza, że najmniejszą ze stosowanych ilości wysiewu można uznać za optymalną.
Obszary zastosowań wyników badań rolnictwo i leśnictwo
Całość pracy lub jej część została zgłoszona do ochrony patentowej Nie

Widok do druku

Zadaj pytanie





łącznie odwiedzin: 4115 w tym dzisiaj: 32 aktualnie on-line: 2 stronę utworzono w ciągu: 0.246 sek