BAZA LABORATORIÓW I APARATURY UNIWERSYTETU PRZYRODNICZEGO WE WROCŁAWIU


wstecz

Sposób zwiększania trwałości wędzonek

Nazwa wydziału Wydział Nauk o Żywności
Tytuł pracy Sposób zwiększania trwałości wędzonek
Autorzy prof. dr hab. inż. Tadeusz Szmańko
Rok zakończenia 2011
Słowa kluczowe obróbka, wędzonki, noz, cieplna
Wyniki badań Wynalazek polega na tym, że bezpośrednio po zakończonej obróbce cieplnej wędzonek, w stanie gorącym, przy zachowaniu wysokiego standardu warunków sanitarnych, pakuje się je próżniowo w woreczki foliowe. Następnie intensywnie się je wychładza, po czym przechowuje w stanie głębokiego schłodzenia.
Wnioski dla praktyki Sposób według wynalazku może znaleźć zastosowanie w zakładach mięsnych, w masarniach, w przetwórniach wędlin, w hurtowniach przetworów mięsnych
Obszary zastosowań wyników badań żywność
Całość pracy lub jej część została zgłoszona do ochrony patentowej Tak

Widok do druku

Zadaj pytanie





łącznie odwiedzin: 6015 w tym dzisiaj: 31 aktualnie on-line: 4 stronę utworzono w ciągu: 0.411 sek