BAZA LABORATORIÓW I APARATURY UNIWERSYTETU PRZYRODNICZEGO WE WROCŁAWIU


wstecz

Sposób wytwarzania dihydrochalkonu

Nazwa wydziału Wydział Nauk o Żywności
Tytuł pracy Sposób wytwarzania dihydrochalkonu
Autorzy Wojciech Jodełka, Rafał Mierzejewski, dr Tomasz Janeczko, dr inż. Edyta Kostrzewa-Susłow
Rok zakończenia 2012
Słowa kluczowe wytwarzanie, środki, słodzące, noz, sposób
Wyniki badań Wynalazek dotyczy sposobu wytwarzania dihydrochalkonu na drodze transformacji mikrobiologicznej, w którym jako substrat stosuje się chalkon, przy użyciu systemu enzymatycznego szczepu Yarrowia lipolitica KCh 71.
Wnioski dla praktyki Metoda według wynalazku może znaleźć zastosowanie w przemyśle spożywczym do wytwarzania środków słodzących.
Obszary zastosowań wyników badań żywność
Całość pracy lub jej część została zgłoszona do ochrony patentowej Tak

Widok do druku

Zadaj pytanie





łącznie odwiedzin: 5651 w tym dzisiaj: 35 aktualnie on-line: 1 stronę utworzono w ciągu: 0.652 sek