Laboratorium oceny jakości jaj

NazwaLaboratorium oceny jakości jaj
Adres

Zakład Hodowli Drobiu

ul. Chełmońskiego 38 D

51-630 Wrocław

Osoba do kontaktu

dr inż. Anna Jerysz tel.

+48 71 320 5800, e-mail: anna.jerysz@up.wroc.pl

Zakres działalności / oferta
  1. Ocena cech fizycznych i świeżości jaj (pomiar komory powietrznej, ocena organoleptyczna, pomiary pH białka i żółtka; barwa, odczyn, wysokość, szerokość, jednostki Haugha)
  2. Ocena stanu skorupy: czystość, barwa, struktura, pomiar grubości, wytrzymałości, wady (popękanie, nierównomierne odłożenie wapnia)
Słowa kluczoweproblem rozrodu ptaków, morfologii i właściwości funkcjonalnych jaj, inkubacja jaj
Dziedzina techniki
Adresaci oferty
Opis oferty
  1. Ocena cech fizycznych i świeżości jaj (pomiar komory powietrznej, ocena organoleptyczna, pomiary pH białka i żółtka; barwa, odczyn, wysokość, szerokość, jednostki Haugha)
  2. Ocena stanu skorupy: czystość, barwa, struktura, pomiar grubości, wytrzymałości, wady (popękanie, nierównomierne odłożenie wapnia)
Personel
Akredytacja
Wydawanie zaświadczeń i certyfikatów
Z naszych usług korzystali

Aparatura i urządzenia badawcze

Zdjęcia
Brak zdjęć
Nazwa
Model
Osoba do kontaktu
Przeznaczenie
Słowa kluczowe
Dziedzina techniki
Adresaci oferty
Opis oferty owoskopy (różne typy); waga elektroniczna Radwag WPS 2100/C/2; wodoszczelny pH metr CP-411 z mikroelektrodą; mikrometr elektroniczny ze statywem MW 200-01DDL Wilson Wolpert; miernik wytrzymałości skorupy -Sanovo Technology; miernik grubości skorupy pozwalający na pomiar bez konieczności rozbicia skorupy - Sanovo Technology; mikroprocesor (QCM) do oceny jakości jaj firmy TSS raz z przyrządem do pomiaru wysokości białka (QCH) oraz laboratoryjny stół do analizy treści jaj (QCAL).

Zadaj pytanie