Nazwa | Laboratorium Badawcze Spektrometrii Absorpcji Atomowej |
---|---|
Adres | ul. C.K. Norwida 25, pok. 222 |
Osoba do kontaktu | Marzena Styczyńska tel. +48 71 320 1003, e-mail: marzena.styczynska@wnoz.up.wroc.pl |
Zakres działalności / oferta |
|
Słowa kluczowe | AAS, śladowe pierwiastki toksyczne, składniki mineralne |
Dziedzina techniki | spektrometria atomowa |
Adresaci oferty | producenci branży spożywczej, rolnej i pokrewnych, pracownicy nauki |
Opis oferty |
|
Personel | Prof. dr hab. Jadwiga Biernat; Dr inż. Marzena Styczyńska; Dr inż. Karolina Łoźna Personel posiada dużą wiedzę i dorobek naukowy z dziedziny oznaczania pierwiastków techniką spektrometrii atomowej, zarządzania jakością w laboratorium, walidacji metod |
Akredytacja | Polskie Centrum Akredytacji Nr AB 1396 |
Wydawanie zaświadczeń i certyfikatów | Standardowo wydajemy raport z badań, na życzenie Klienta dołączona może zostać opinia odnośnie wyników badań |
Z naszych usług korzystali | McCain Poland – Chociwel, Kraft Foods Bielany Wrocławskie, Cadbury-Wedel - Bielany Wrocławskie, Avo-Werke – Kobierzyce, HFP Sonko - Bielany Wrocławskie, ZPC Mieszko – Racibórz, ZPC Mieszko Warszawa, S-Lab – Mirków, ZPC Silvest – Nędza k. Raciborza, Śnieżka Invest Sp. z o.o.- Świebodzice, Gellwe – Zabierzów, Oleofarm – Pietrzykowice, ZPC Odra – Brzeg, |
Nazwa | Spektrometr absorpcji atomowej do pracy w płomieniu i techniką z kuwetą grafitową |
---|---|
Model | SpectrAA240FS + AA240Z + GTA120 (firmy Varian) |
Osoba do kontaktu | Marzena Styczyńska, marzena.styczynska@wnoz.up.wroc.pl, +48 71 320 10 03 |
Przeznaczenie | 1. oznaczanie zawartości/stężenia toksycznych pierwiastków śladowych: ołowiu, kadmu, arsenu 2. oznaczanie zawartości/stężenia pierwiastków mineralnych: sodu, potasu, wapnia, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, niklu, fosforu |
Słowa kluczowe | AAS, śladowe pierwiastki toksyczne, składniki mineralne |
Dziedzina techniki | spektrometria atomowa |
Adresaci oferty | producenci branży spożywczej, rolnej i pokrewnych, pracownicy nauki |
Opis oferty | 1. badania żywności, materiału biologicznego, pasz, wody, produktów rolno-spożywczych, nowo uzyskiwanych technologicznie preparatów pod kątem: - zanieczyszczenia toksycznymi pierwiastkami śladowymi zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawnymi - zawartości/stężenia pierwiastków mineralnych 2. badania specjalistyczne w zakresie prac badawczo-naukowych na potrzeby pracowników i studentów Uczelni oraz jednostek zewnętrznych |